Over Ons

Ons verhaal

Race Against Waste gaat voor een leefbare wereld, voor iedereen. Niet alleen wij verdienen dit. Ook alle dieren, de natuur, alle mensen op de wereld én komende generaties verdienen het om op een leefbare aarde te leven. Wij geloven dat we dit samen kunnen bereiken. Daarom bieden wij praktische oplossingen om zelf aan de slag te gaan. We laten zien dat het ontzettend leuk en gemakkelijk is om bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie!

Missie

Race Against Waste inspireert en activeert iedereen om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden betrekken we zo veel mogelijk mensen op een positieve manier om samen impact te maken.

Visie

Wij dromen van een wereld zonder afval!

Een wereld waarin overvloed niet als vanzelfsprekend wordt ervaren maar waar we met zorg gebruiken wat we nodig hebben. Wat we kopen en consumeren is gemaakt met respect voor mensen die een goed leefbaar loon ontvangen en kunnen werken onder waardige omstandigheden. Wat we kopen en consumeren is geproduceerd zonder ook maar de minste afbraak te doen aan ons milieu. Dat betekent geen uitstoot meer van schadelijke stoffen en stoffen die klimaatverandering versnellen. En dat betekent dat producten of materialen altijd terug in de kringloop komen. Er is geen verdere uitputting van schaarse grondstoffen uit de aarde, noch voor onze producten, noch voor onze energievoorziening.

Team

Wij zijn een jong, impact gedreven team en zetten ons op een positieve en enthousiaste manier in voor een leefbare wereld voor iedereen.

Ons team

Timmy

Timmy de Vos

Directeur

“Bijdragen aan een groenere, mooiere wereld is enorm leuk en kan al met kleine stapjes. Het motiveert en beloont, dit laat ik graag aan iedereen zien!”

Nando 1

Nando Zwambag

Teammanager & projectmanager

"Samen actief bijdragen aan een duurzame wereld met respect voor de natuur en onze leefomgeving."

Edith van der Riet

Edith van der Riet

Projectmanager

"Een circulaire wereld begint bij jezelf. Doe jij ook mee?"

Pepijn Rademakers

Pepijn Rademakers

Accountmanager & projectmanager

“Samen op weg naar een circulaire economie!”

Marlin Adriaansen

Marlin Adriaansen

Projectmanager

'Be kind' - voor jezelf, anderen én de wereld waarop we leven. Dat is mijn motto!

Amy van Vliet - van der Wal

Amy van Vliet - van der Wal

Projectmanager

"Vol positieve energie hoop ik een steentje te kunnen bijdragen om samen met een gedreven en enthousiast team, me in te zetten voor de transitie naar een circulaire economie!"

Nienke Bouw

Nienke Bouw

Projectmanager

Annemarie Voorsluys

Annemarie Voorsluys

International Business Manager

"Ik wil mij volledig inzetten om een duurzame samenleving te bereiken en ik heb de neiging om hier zelf hard voor te rennen. Maar samen kom je nog véél verder en het is veel leuker! Let’s do this together!"

Anne-Marie
          Anne-Marie Rakhorst
Ambassadeur Race Against Waste

Anne-Marie Rakhorst is een gerenommeerd ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van Duurzaamheid.nl, richtte Search Ingenieursbureau op en stond aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland laat kennismaken met de Sustainable Development Goals.  

Anne-Marie onderstreept het belang van de E-waste Race en Textiel Race: “Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterk rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Juist door hen op een speelse manier van informatie te voorzien creëren we een grote impact. Want kinderen maken als vanzelf de rest van het gezin en hun grootouders enthousiast. Tegelijk zorgt de Textiel Race dat al het textiel dat wordt ingezameld niet wordt verbrand, maar terugkomt in de kringloop. Deze combinatie draagt enorm bij aan een circulaire textielketen en zo’n mooi initiatief steun ik graag!”